2009. június 26., péntek

Piac és Profit július

Nemrég írtam, hogy lesz egy-két meglepetés. Az egyik, hogy írtak rólunk a Piac és Profit júliusi számában!!! A cikk egész jó lett, még van benne több fotó is, ha a kezetek ügyébe kerül, olvassátok el. (Egyébként a sok jóga hatására nem nagyon-nagyon, csak nagyon fájt a hátam, amikor a fotós beültetett, és szép komótosan kipróbálta az összes fényviszonyt.)

2009. június 24., szerda

Teregetés olasz módra


Olasz "barátnőm", a maga 60 évével sikítófrászt kapott, amikor meglátta, hogy hogy tereget a magyar anya. Én szépen félbehajtok minden ruhát, és akasztom ahogy jön. Na nem kérem az olaszoknak erre is megvan a gondosan kifejlesztett módszere. Csipeszelni kell, mégpedig úgy, hogy a lehető legkevesebb rész legyen duplán. Ügyesebbek szinte centikre csökkentik ezt a részt, így a száradás esélye megduplázódik. Csipesz kell hozzá sok, én már 3 csomagnál tartok, maga a teregetés is sokkal hosszabb ideig tart, de tényleg gyorsabban szárad, és azóta teregetés közben mindig egy kicsit olasznak érzem magam :) Itt egy pár kép, amiket nagykislány készített nekem a blogra, hogy megmutassam, hogy tereget az olasz nép.

2009. június 19., péntek

Pókokról

Van egy kisebbfajta pók para a családunkban. Érinti a gyermekeket és az anyukájukat, az apukát elvileg nem :) Mióta viszont Búvár Zsebkönyvek között élünk, kezd ez a para múlni. Mihelyst valaki pókot lát, ordítva szalad, hogy ő érjen először oda a "Pókok" című kötethez, és állapítsa meg, hogy esetleg madárpókról van-e szó. Közben pedig szépen lassan elfelejtünk félni tőle. Így van ez fóbiáknál a nagyokosok szerint is.

2009. június 16., kedd

Pocakhallgató - a klasszikus doppler

Megérkeztek a várva várt klasszikus magzati szívhallgatók!!! A zseniális ötlet a holland Bambam cégnek jutott az eszébe, és a "modern" doppler először Magyarországon a mamazon webboltban is kapható. A fából készült gyönyörű eszköz segítségével testvérek, apukák, nagyszülők egy pillanat alatt meghallgathatják a megszületendő kisbaba szíve dobogását. A pocakhallgató most kedvezményes áron kapható a Mamazon webboltjában.

2009. június 15., hétfő

Júniusi hétvége apró meglepetései

Először is, hogy van egy roskadásig tele eperfánk, ami gyerekkorom óta az egyik legnagyobb vágyam volt . . . fogalmunk se volt, hogy milyen fa nő az udvarunkon évekig . . .

. . . hogy nagykislány és unokatestvére kitanulták a könyv-varrás mesterségét, és megnyitották a boltjukat a kertben. . .

. . . a természet mindig tartogat meglepetést . . .

. . . hogy kisnagyfiú egész ügyesen úgy tesz, mint aki olvas :)
. . . egyébként meg éljenek a Búvár Zsebkönyvek!!!

2009. június 12., péntek

Ajándék zsírkrétakukac

Az ajándékot a 3. számú hozzászóló, Edina nyerte. Gratulálok!

Sárák figyelem! Egyik legnépszerűbb termékünk, a zsírkrétakukac a heti tombola nyereménye. Igazi mama-mentő termék, amikor várakozni kell: étteremben, rendelőben, megállóban, repülőtéren és még sok helyen. A játékban részt vehet minden blog olvasó, aki megjegyzést fűz holnap estig ehhez a bejegyzéshez. Aki pedig nem vár a szerencséjére, rögtön megrendelheti itt. Jó játékot!

2009. június 9., kedd

Arriba Taqueria

Ünnepeltünk, hogy mit, az legyen meglepetés, de a Mamazonnal függ össze. Mivel az ünnephez némi számú gyermek is társult, olyan éttermet kerestünk, ami gyerekbarát, nem kell várni, de lehet rohangálni is. A választásunk (mondhatnám, hogy hosszú tervezés után, de az igazság, hogy előtte haladtunk el) az Arriba Taqueria mexikói étteremre esett, és csak ajánlani tudom. Finom, nem méregdrága, kicsit fast food jellegű a kiszolgálás, utána viszont a magad ura vagy a galárián, előtted a bűzös körút, asztalodon a távoli Mexikó. A chips is engedélyezett, merthogy friss és kukorica, ezen kívül sokféle egyéb mexikói étel, avokádó és koriander, frissen facsart narancslé, és a desszert fahéjas bigyó vaníliafagyival.

2009. június 8., hétfő

Hóchóc

Újabb mesekönyv szereplőt gyártottunk. A Pagony felkérésére a Maszat játszik című könyve egyik főszereplőjét, Hóchócot formáltuk meg. A könyv most jelent meg a Könyvhéten, és mondanom sem kell, óriási sikere van, mint Berg Judit összes könyvének. Az illusztrátor Agócs Irisz, és mind a baba, mind a könyv megásárolható a Pagonyban.

2009. június 4., csütörtök

Kis kacsa a nagy újságban

. . . méghozzá a Marie Claire áprilisi számában. Ott csücsül a MAMAZON kacsa, hogy meghódítsa az olvasók szívét, hogy egy napig se bírják ki, hogy 1790 forintért az ő gyereküknek ne legyen ilyen . . . egyébként azt hiszem a legolcsóbb termék az újságban :)

2009. június 2., kedd

Ajándék tornazsák

Andreák, Andik figyelem! Újabb ajándék, ezúttal tornazsák kerül meghirdetésre, mivel legutóbbi takarónk már elkelt. A játékszabály a következő: ezt a bejegyzést kell kommentálni, pár szóban leírni, hogy ki az a bizonyos Andi, aki ennek a tornazsáknak a gazdája lesz. (Most kivételesen felnőttek is nevezhetnek :) És akkor már vihető is a tornazsák! Fizetni pedig most sem kell érte. (Több bejegyzés esetén sorsolás lesz szerda este.) További TAKOO tornazsákok itt.