2011. március 28., hétfő

Kreatív műhely . . .(nek) nagyképűség lenne mondani

 . . . talán emlékeztek még erre a csodálatos lomtalanításon talált darabra, amit már bemutattam egyszer. . .  Akkor nem írtam, hogy dilemma vége az lett, hogy beleköltöztek a Playmobilok darabok. De aztán kiderült, hogy igazán tényleg, de tényleg nem volt praktikus, meg hát szerencsére volt azóta sok születésnap és bolhapiac, és a Playmobilok száma bizony növekedett . . . szóval eljött a pillanat, a kiürítés pillanata. Na de mi legyen vele? Ajándékozzuk el? Pince? Padlás? Vatera? Vagy esetleg, de tényleg, hogy micsoda, hogy menjenek bele a mindennapi fonalaim? Két és fél percig tartott berendezni minden idők legjobb fonal-tárolóhelyét, a mozgatható mini műhelyt, a félkész horgolt darabok aranybányáját,   . .  hogy minő balgaság volt idáig ezt rendőrök és tűzoltók raktárjaként használni, ó egek.

2011. március 21., hétfő

Japán


Nézni tehetetlenül, ilyen messziről, ahogy emberek összedőlt házak alatt szenvednek, vagy mindenüket elvesztették, nézni, ahogy várják a radioaktív sugárzások erejét és következményét. Messze van, igen, távol és mégis oly közel. Az összes horgolt játékomat az Amigurumi japán technikának köszönhetem. Az elmúlt éveimet ezek a horgolt játékok aranyozták be, a tervezésük, a fonalak, a színek rengeteg örömet okoztak. Mert Japán egy fantasztikus hely (lehet), a kreatívitás egyik csúcshelye (kösz Colette).

Tegnap este anya-lánya produkció eredményeként megszületett ez a kötött-horgolt japán zászló. Minden egyes szem kötése közben azokra gondoltam, akik most bajban vannak, és sok erőt küldtem nekik. Ha gondolod, köss te is egy ilyen zászlót, vagy rakd ki ezt a képet a blogodra. Köszönöm.

2011. március 14., hétfő

Kötött-horgolt fák

Nem kéne a Parlament előtt körbehorgolni a fákat??? Nézzétek csak mit csináltak amerikai barátaink :)))) Fogták magukat, és körbehorgoltak temérdek mennyiségű fát. Képzeljétek csak, hogy a honatyáink a Kossuth téren hogy elcsodálkoznának...

(forrás: Knitqwik)


(Forrás: Perceptions)

2011. március 11., péntek

Designbazár és Mamazon

A szemfülesebbek talán már észrevették, hogy új logó került ki a partnerek közé. És én most erre nagyon büszke vagyok. Felkértek, hogy legyek amolyan mama-design-kreatív vendégblogger (úristen ebből az utóbbi három szóból mit értene a kedvenc dédanyám???) a Designbazár oldalán. Nem mondom, hogy nem izgultam,  mégiscsak vendégségbe mentem....ráadásul először... :) De kész az első. Olvassátok ti is szeretettel itt.

2011. március 7., hétfő

Zöld hétfő - TAKOO takarókra

Hideg van és fúj a szél, dőljetek hátra a karosszékben, ha tehetitek :) A ma rendelt TAKOO takarókat ingyen szállítjuk ki az egész ország területén. (Az akció csak előre utalás estén érvényes, utánvét esetén az 500 Ft-os díjat meg kell fizetni).

2011. március 6., vasárnap

Bécs gyerek nélkül

most csak képekben
 (na jó, a végén pár praktikus információ, mert tudom, hogy azt szeretitek :)))







1) A RailJet tök jó (és tényleg benne van a helyi közlekedés)
2) A RailJet vasárnap este Bécs-Budapest vonalon tök rossz (és még a Budapesti közlekedés sincs benne :)
3) A piac (Naschmarkt) fantasztikus, a fenti képek mind ezt próbálják bizonyítani
4) A bolhapiac viszont szombat délelőtt lehangoló, bár ez a fenti nylon otthonkás árus belopta magát a szívembe
5) A kocsmákban szemlátomást többen cigiznek, mint itthon

6) A császármorzsát nem is darából csinálják (hamarosan jön a recept is)