2007. március 29., csütörtök

Pénzmosás


Na jó, nem a szó szimbolikus, inkább a nagyon is konkrét értelmében: pénz + mosás. Miért is ne? Elég hozzá egy régi agyongyötört fogkefe, egy kis szappanos víz, és máris kezdődhet a mulatság.

2007. március 28., szerda

Már megint zöldségek

Ezeket a zöldségeket sem a játékboltban vettük :) Kedves barátainktól kaptuk, akik annyira belefeledkeztek a színes műgyantából készített zöldségek gyártásába otthon, hogy a születésnapi zsúrról is majdnem elfelejtkeztek, és csak a legeslegvégén értek oda. Azóta viszont nagy szeretetnek örvend ez a játék, és bár a műgyanta nem éppen természetes anyag, strapabírása határtalan. És a benne levő munka pedig minden pénzt megér.

2007. március 26., hétfő

2007. március 24., szombat

Sokat megélt társas

Legújabb kincs: természetesen az ócskapiacról. Benne ilyen finomságok: "Bőgj úgy, mint egy tehén, és lépj előre két mezőt. Ha nem akarsz, lépj hátra egyet."

2007. március 23., péntek

Valaki nagyon fontos születésnapjára

Holnap egy nagyon fontos unokatestvér születésnapi zsúrjára megyünk. Erre készülünk immár egy hete. Sok-sok apró kézzel gyártott ajándék kerül bele lassan a születésnapi papírtáskába. Fontos dolgok, mint rajzok, filclabdák, gyöngyök és kis figurák.


Csendélet gyerekszemmel

2007. március 22., csütörtök

Horgolt finomságok

Sok sok előkészület, tervezés után végre megszületett az első szett horgolt zöldség-gyümölcs. Egyenlőre házi használatra (mennyit bír egy horgolt répa, ha két gyerek kétfelé húzza), de hamarosan a webboltban is kapható lesz.


2007. március 20., kedd

Bárányhimlő

Szóval a bárányhimlő hosszú idő. Teret ad a lelassult, és kreatívkodásban gazdag napoknak. És hát a Pöttyös Panni ilyenkor alap.



2007. március 17., szombat

2007. március 14., szerda

Só-liszt-víz (vaníliás) gyurma

Nem lehet megunni. Az esős délutánok Jolly Jokerja. A "sok gyerek együtt tombol" jelenet vágóképe. Viszont egy idő után (nálunk legalábbis) kezdenek ugyanazok a csigák, kígyók és kistányérok megszületni. Ezért örültem meg, amikor kitaláltuk, hogy most a sólisztvízhez használatos bogyóknak és terméseknek csinálunk tartókat. Így ezek biztosan használatba kerülnek :)


És imhol a vaniliás gyurma receptje:

1 bögre liszt

1 bögre langyos víz

1/2 bögre só

1 evőkanál olaj

1 evőkanál vaniliaaroma

(ételszinezék)


2007. március 12., hétfő

Antik kettős

Nincs is annál jobb, mint egy olyan régi tárgyat találni az ócskapiacon, amire aztán az ember anyukája felsikkant, hogy "most ez komolyan, lehet hogy az enyém volt???". Igazi kincs.


2007. március 10., szombat

Hungarocell állatkert

A hungarocell állatkert hosszú téli délutánokra való. Egy hosszú délután a festegetésre, és sok hosszú délután a játszásra. Hozzávalók: sok-sok vízfesték, sok-sok vastag ecset.





2007. március 5., hétfő

Vágjunk hát bele

Tavaszvárás: Apró kezek apró galacsinokat gyúrnak, és felragasztgatják a fára. Pillanatok alatt kész a gyümölcsfa. (Szülők Háza)

Welcome

Éljen az új MAMAZON(A) blog! Ez a blog főként a kezekről szól. Kreatív kezekről, gyerekekéről, felnőttekéről, akik olyan dolgokat csinálnak, amit utána meg lehet csodálni. Ötletek, tippek tárhelye ez a blog.