2007. december 30., vasárnap

Kékestető


Már nagyon hiányzott a nap. Úgyhogy ma elkezdtünk családilag napot keresni. Kerestük a napot, és addig kerestük, míg egészen a Kékestetőre kellett felmásznunk érte. Onnan viszont a vakító napsütés mellett még ilyen fantasztikus látvány tárult a szemünk elé, felhők alatt az egész ország, az év utolsó előtti napján. B.U.É.K. minden kedves olvasónak!

2007. december 23., vasárnap

Takoo


Sok sok takarót gyártottunk ebben az évben is, és a nagy hajtásban jól esik egy kicsit elmélázni azon, hogy sok kisgyerek életébe hozunk egy kis színt, egy kis kreativitást, egy kis vidámságot. Ime ízelítőül egy kis válogatás a 2007-ben rendelt takarók tulajdonosairól. Kellemes Ünnepeket!

2007. december 21., péntek

Babaház - álom




Ha még egyszer gyerek lennék, pontosan ilyen babaházra vágynék. Most marad az, hogy az ünnepek között ilyen bútorokat fogunk együtt gyártani. Az sem rossz. Majd beszámolok.

2007. december 19., szerda

Horgolt majom - a sláger


Az idei karácsonyi szezon legnagyobb slágere kétségkívül ez a majom. És hát, khm, hogy hol kapható ez a majom? A TESCO-ban? Nem. A WESTEND-ben? Neem. A HßM-ben? Neeem. Hát akkor hol? Hát itt nálunk a mamazon.hu-n!!!

2007. december 17., hétfő

Babaház - télen

Ezt minden évben megteszi, csak először még én vágtam rá a jégcsapokat, aztán közösen, most már szinte semmi dolgom nincs vele. Csak a szemlélődés, fotózgatás, karácsonyi égők előszedése (ja bocs, az nem is az én dolgom.)

2007. december 13., csütörtök

Buy Handmade

I Took The Handmade Pledge! BuyHandmade.org

A MAMAZON is csatlakozott a mozgalomhoz! Aki a logót kirakja a weboldalára, az vállalja, hogy ebben az évben az ünneprekre csak handmade dolgokat vesz, és kéri rokonait / barátait, hogy ők is tegyék ugyanezt.

Waldorf - otthon


Természet sarok, a mi kis konyhánkban. Először évszakonként kapott új öltözetet ez a kis lomtalanított asztalka a sarokban. Aztán havonta, most pedig, hogy a téli ünnepek egymást követik, hetente átöltöztetjük. Ez most a téli tájkép hótündérrel és jeges golyókkal.

2007. december 12., szerda

Horgolt elefánt

Mostanában nem tudok ellenállni a kötött és a horgolt játékoknak. Az egész két éve kezdődött, amikor megcsináltam az első kötött nyulat. Pedig tényleg de tényleg nem vagyok egy nagy kötő. Aztán ott folytatódott, hogy megláttam az Anne Claire Petit termékeket. És aztán egyenes út vezetett oda, hogy én legyek a magyar forgalmazó. Most már bevallhatom, nagyon izgultam, hogy a magyar közönség hogy fogadja ezt a játék stílust. De nem kellett csalódnom a hazai kismamákban, a szemekben ugyanaz az elérzékenyülés, mint anno az enyémben. Úgyhogy köszönöm a bíztatás, és sok-sok vásárlást, és csak így tovább :)

2007. december 11., kedd

London - ajándék magamnak


London sok szempontból jó hely. Jókat lehet sétálni, enni, könyvesboltban üldögélni, bámészkodni, piacozni, múzeumozni (ha belefér), de a legeslegjobban táskákat lehet ott venni :) Csak majdnem vettem meg az "I LOVE BAGS" nevű táskát a reptéren. Helyette két táskát vettem, mert a kettő több mint az egy, a képen látható mindkettő. Az őzikés már megtalálta a funkcióját, abban szállítom az oviba az uzsonna utáni uzsonnát (komolyan, nálunk ilyen is van), a kis pénztárcában egyenlőre egy szem Advil lakik, fejfájás esetére, de érzem, hogy lesz még komolyabb szerepe is a táskagyűjteményemben.

2007. december 10., hétfő

Mama és a télapó


Nem is gondoltam, hogy nekem is jár valami a Télapótól. Viszont van valaki, aki így gondolta. És én ennek nagyon de nagyon örültem.

2007. december 9., vasárnap

Pálmafa - decemberben



Vajon hol készülhettek ezek a képek? Hol járhattam? Olaszország, Franciaország, esetleg délebbre? Nem, mert a Hősök Terén elkanyarodtam balra, és az Állatkertben töltöttük a délelőttöt. Spontán. Illetve majdnem spontán, mert a Télapó egy olyan bizonyos majmot hoz, amit csak az állatkerti boltban kapni. De bizony mondom, ha valaki mediterrán illatokra, fényekre vágyik, sétáljon el a Pálmaház felé, és fogyassza el jól megérdemelt tízóraiját egy budapesti pálmafa alatt.

2007. december 2., vasárnap

Zukkini madár és papa

Van amikor a kreatív kezek nem működnek. Így történt ez nemrég, amikor a Mezőgazdasági Múzeum vasárnapi gyerekprogramján termésekből lehetett figurákat készíteni. Amikor a második felismerhetetlen bárányt gyártottam, ingerülten néztem körül, és láttam meg gyermekeim apját széles mosollyal az arcán és ezzel a tökéletes kis madárral a kezében.

Gomba és kirándulás

Sok sok séta után végre találtunk nem kevés isteni finom trombita gombát. Mindezt az Őrségben egy verőfényes őszi hétvégén sok gyerek és kedves barátok társaságában.