2008. július 11., péntek

Konyhai kötény

Egy kicsit konyhai kötény mániában szenvedünk. Azért írok többes számot, mert kisnagylány is örömmámorban tört ki, amikor beállítottam két használt ámde gyönyörű konyhai köténnyel. Ezeknek az a különlegessségük (tehát azért kellett őket mindenképp megvenni), hogy kézi hímzésűek, hogy teljesen egyediek, és hogy a fantáziánk szárnyalása ad csak határ annak, hogy elképzeljük, ki kinek és mit főzött, sütött belőle, amíg valahol a távoli nyugaton fel nem ajánlotta a Vörös Keresztnek. És fogalma sincs róla, hogy aztán egy magyar anyuka a birtokába vette, és megsütötte élete első fánkját a nyári birtokon.


A fánk receptje Margit2-től, a hozzá készült sárgbarackos-sárgadinnyés lekvár pedig Kaldenekker Györgytől való. Egyébként egész jól sikerült, kicsit kopogós lett a héja, de vajon miért?

2 megjegyzés:

VKOrsi írta...

Hol lehet ilyen kötényekre szert tenni???
nekem is van 1-2 :)

most épp a netről rendeltem egy mami-lányka szettet... bár sejtéseim szerint az 1 évesemre még nagy lesz :)

Mamazon írta...

Egy Rákóczi úti turkálóban vettem (Uránia mozival szemben), ahol most rengeteg kötény volt, szebbnél szebbek, és kilóra, azaz kötényenként pár 100 ft. Itt egyébként mindig vannak érdekességek, múltkor pl. rengeteg házilag kötött konyhai fogókesztyű volt :)