
- zabpehely (minél kisebb, annál jobb, a legjobb az úgynevezett "lágy zabpehely", DM, biobolt)
- méz
- fahéj
- banán
- mazsola
Elkészítés: Kb. dupla adag vízzel felöntjük a zabpelyhet egy lábosban, és kb. 3-4 percig forraljuk. Utána fedővel még pár percig lefedjük. Ennyi. Tányérban a gyerekek még rárakják a mézet, és a többi hozzávalót. Nyamm.
10 megjegyzés:
Nálunk is jolly joker reggeli. Én egy kicsit "túl bonyolítom". Teszek bele egy teáskanál vajat és reszelek bele egy almát. Időnként félig tejjel félig vízzel készítem. Juharszirup vagy méz kerül a tetejére.
Jól hangzik :)
Mi is nagyon szeretjük.:) Vagyis én...
Darabolt dióval, mogyoróval, datolyával kiegészítve is nagyon finom! Van, hogy müzliből készítem.
Nálunk tegnap volt vacsira, de én víz helyett tejjel főztem. 1l tejhez 25 dkg zabpelyhet öntöttem, vaníliával, mézzel, mazsolával
és fahéjjal ettük. Így mindenki szereti.
A te verziódat is ki fogom próbálni. :o)
Hűha ez mind nagyon fincsi lehet. Még eszembe se jutott, hogy tejjel is lehet csinálni, lám lám mire jó a blog :)
Zdora, nálunk is én vagyok a legnagyobb rajongó :)
Nagyon szeretem, ennél jobban talán a zabkorpából készültet.
És én is tejjel készítem.
Zabkorpából hogy kell?
Ez tök jó, mert nekem meg abszolut magától adódik a tej. Bár valószínűleg ez azért van, mert hamarabb sütöttem müzlitortát, mint főztem volna zabpelyhet.
A müzlitorta nagyon finom házi szilvalekvárral. ;o)
1.apró zabpehely, ráöntve kis forró víz+reszelt alma+citrom+méz+darált dió=nagyon finom
2,skóciai verzió egy ír származású anyukától: csak vízben megfőzni, majd pici hideg tejet hozzáönteni+egy picike só= nekem izlik
(Bonca)
Megjegyzés küldése