2009. október 14., szerda

Mamazon tombola - retro sapka

Csak hogy ne fázzanak a blog olvasók gyermekei sem ebben a zimankóban, ajándékba küldök a szerencsésnek egy retro fülvédős sapkát. A hozzászólók között fogok holnap este sorsolni. A kérdés: ismeritek ezt a sapkát? Utáltátok ti is? De most mégis hasznosnak tűnik? Vagy pedig mi jut az eszetekbe róla?

20 megjegyzés:

Macus írta...

Persze, űrhajós sapka. Nekem nem volt, ennél még bénább sapkáim voltak.
Ma már a praktikumot is látom benne: sapka és sál is egyben, nem kell kötögetni, stb.

Piroska írta...

Szia! Küldtem Neked "hivatalos" köszönetet is az "üzleti oldaladra", és ha nem haragszol, kilinkeltelek a füzetembe is:-)

http://piroskaesfarkas.blog.hu/2009/10/14/cimkeboseg

Köszönöm szépen,

Piroska

Piroska írta...

Ja! És ha már itt járok, akkor hozzászólnék a sapkához is. Én kicsinek utáltam. Most sem felhőtlen a viszonyunk, de ahogy Macus is, látom, hogy praktikus. Talán feladnám a Migyerekünkre pl. egy hóeséses séta alkalmával. Meg a TIéd nem is az a fajta, amelyből még kilóg egy hosszú csíkos cső, aminek még bojt is van a végén.....:)

Sziltó írta...

Én ma is ilyet vettem volna fel legszívesebben, úgy fújt a szééél.. :)

egycsipet írta...

:) Nekem nem ez a forma, hanem a -ha jól emlékszem- kámzsaként nevezett hurka az ismerős. Az egy teljesen egyenes vonalú kötött sapka-sál volt, akkoriban kötelezően valamilyen szúrós fonalból. Úgy nézett ki, mintha egy levágott aljú zsákot húztunk volna a fejünkre. Szerintem ennek a sapkának a leegyszerűsített, házilag könnyen kivitelezhető változata volt. :)

Anita írta...

Nekem is volt ilyen sapkám. Nem szerettem. De már a fiam is kapott egyet,kis macifülekkel,a télen biztos ráadom. Előnye,hogy nem csúszkál és nem kapja le a gyerek csak úgy a fejéről és a szél sem :)

Erika írta...

Én utáltam, mert lehetetlen színekben volt és rettenetesen állt... és igen, bojttal a végégn még szörnyűbb volt!
Ám ma ilyenben küldtem oviba a legkisebbet, bár ez már dizájnos, még simlije is van és ő nagyon szereti. Tervezek még varrni, mert roppant praktikus! De ha nyerek...:))

Dius írta...

Volt nekem, és igen, szívből gyűlöltem. De még annál is jobban azt a sárga kötött sapkát, aminek egy akkora bojt volt a feje tetején, mint az én fejem.
Egyébként minden gyűlöletem ellenére is, az én fiaimnak is volt/van, mert végtelenül praktikus, a gyerek is könnyen felveszi, és védi az arcát is. És ami a legérdekesebb.. a fiaim szeretik. :)

SeLe írta...

Szerintem 30 fölött mindenkinek rossz emlékei vannak róla, csak amikor a gyerekre húzza, akkor álszentül elnyomja azokat. Nekünk akkor szúrós kötött jutott, nekik ma kőolajos polár :-(

Jy írta...

Szerintem klasszak!

Névtelen írta...

Nekem emlékeim szerint nem volt ilyenem. Most viszont jól jönne a gyerekeknek, egyedül is fel lehet venni, és nem kell külön sálat tekergetni. És ráadásul retro. Szuper :)
Kata

lille írta...

szerintem jópofa. és közel 30 év távlatából sem tudnék rá rosszat mondani. igaz jót se. :)
a gyerekre ilyen szeles, hideg időben gondolkodás nélkül feladnám. :)

Kati írta...

szia. nekem nem volt ilyen sapim anno, de a gyerekeimre ráadnám, bármit is szólnak:p

janucbajusz írta...

ÚTÁLTAM! fosbarna színe volt, csikorgós kötött anyagból, természetesen hosszú bojttal... de a gyerekemre ma is ráerőszakoltam az övét. Ami kakastaréjos.

Névtelen írta...

A Tele Tubbie-k jutnak róla eszembe. :)

Nekem is volt hasonló, fent említett, csíkos lófarkas, piros-fehér-kék színkombinációban. :)

Monyi

Mónika írta...

Szia! Most találtam rá az oldaladra teljesen véletlenül! Nagyon megörültem, amikor megláttam a sapit! Nekem nagy kedvencem volt, amikor kicsi voltam. Anyum sorozatban kötötte különböző színekben! Csak mi cső-sapkának hívtuk. Őszinte leszek: amikor mindegy volt, lát e valaki, vagy ki látja, akkor élveztem hogy melegíti a fejem, a fülem és a nyakam egyszerre, de amikor szembe jött az a bizonyos, akkor bizony hátrahúztam úgy a fejemen, hogy csak sál legyen belőle ... he-he.... de a szánkózós esték jutnak eszembe róla, és az, hogy még mind megvan!!!

Hajgató Noémi írta...

Persze nekem is volt, 29 vagyok....De mindig fázott benne a homlokom. Szerintem arra a felső részre kellene gumit varrni, hogy a homlokon tartsa az anyagot. Most van egy ilyen kapucnis pulcsink, és teljesen elégedett vagyok vele, hogy melegíti a homlokot is.

Evicuska írta...

Utáltam, de most nagyon-nagyon praktikusnak találnám... ha lenne... szóval örülnénk egy ilyen sapkának;) Valószínűleg Zalán kevésbé:D

Annamari írta...

Nekem volt ilyen sapim, piros színű és én NAGYON szerettem, mert nem kellett hozzá sálat kötni! :) Egyébként eltettem emlékbe, amellé a piros vastagharisnya mellé, amit 4 évesen a fejemre húztam, imitálva a hosszú hajat, hogy megerősítsem az embereket abban, lány vagyok...:))

julo írta...

naná, hogy utáltam! és most mennyire szeretnék egyet linának :)