2010. február 15., hétfő

Barnarizs - finoman

Mostanában előfordul, hogy gyors és egyszerű vacsora kerül az asztalra, ami nem jelenti azt, hogy ne lenne óriási a sikere. A barnarizst pirított hagymával imádják nálunk a gyerekek, tessék kérem bátran kipróbálni, egészen más mint a fehér, és állítólag még egészséges is...
1) Barnarizst sok vízben felteszünk főni, és kb. 40 percig főzzük
2) Pirítunk apróra vágott hagymát
3) Tálaláskor egyesítjük őket.
Ugye milyen egyszerű?
Jó és lábtörés-mentes hetet mindenkinek!

3 megjegyzés:

LillArt írta...

Imádom a barnarizst! Nálam ennek a receptnek a szupergyors verziója bulgurral készül, ami hihetetlen, de 10 perc alatt kész! zöldborsó, kukorica is mehet még hozzá.

Fanni írta...

találtam 15 perces barnarízst!
a magyar expressz, előgőzölt rizsek között található a boltok polcain. Kicsit más álagú lesz, de tényleg hamar megvan, és a lábos is könnyen takarítható marad. Zacskós rízsnek van kitalálva, de zacskó nélkül is működik.
Azért persze a lassan, hosszan főzőtt a legjobb, szerintem is...nagyon sok pirított hagymával.

mamazon mama írta...

Nahát bulgur, nahát gyors barnarizs!!! Köszi mindkettőt.