2008. július 18., péntek

Nyaralás gyerekekkel - a hegyekben

Amikor az ember családostul a hegyekbe zarándokol, nem várt események tömege zúdul rá. Az egyik rögtön vízcseppekben is mérhető, például egy apró zápor is olyan mértékű földindulást eredményez, amit azt hiszem "ítéletidőnek" hív a köznyelv. Mindezt autóban ülve megélni, miközben a hátsó ülésen hangos "ez a nóta nóta körbejár" hallatszik, nem kívánom senkinek. Házban sem könnyebb a helyzet, mert a gyerekekbe a vihar alatt véleményem szerint egy kis elektromosság kerül, amit a sáros gumicsizmával visítva szaladással próbálnak levezetni.
A természet lágy öle egy másik meglepetést is tartogat, az állatokat. Az állatokat a városi létben számomra a városi kutyák és galambok jelentik. A természetben ellenben most hirtelen 500 kis leveli béka vett minket körül, amiből már kis túlzással 100 db került gyerekkézbe, és "Nézd mami nem is kell tőle félni" felkiáltással próbálnak közeledni hozzám. Egyenlőre kitartok, messziről mosolygok és büszkén állapítom meg, hogy ismét tanulhatnék a gyerekeimtől ... most éppen állatszeretetet.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Mamazon!

Időnként idetévedünk és élvezettel olvasgatjuk bejegyzéseidet. Nagyszerű kis életképek tárulnak elénk.
Gratulálunk sok-sok szeretettel.

Dobos család Gyömrőről.

Julcsi írta...

Egyszer, mikor még csak gy gyermekünk volt, betévedt egy lódarázs-féle az erkélyünkre, ahol éppen játszottunk Leventével. Sikítva menekültem be, magam után rángatva a gyermeket, mondván: "Anya nagyon fél, neked nem kell, de anya nagyon fél!":-)