2009. július 22., szerda

Aszalt meggy

Miután életem párja minden fontos kapcsolata felhasználásával megszerezte az idei év utolsó meggy termését a Lehel piacon, megkezdődött nálunk az aszalószezon. Elsőként 10 kiló meggyet aszaltunk, amiből 4 befőttesüveg aszalt meggy jött ki, ami bár kevésnek tűnik, a 2 gyereknek a téli szezonban elegendő uzsonnára, ebéd utáni édességre, nasira. Aszalógép (nekünk kb. ilyen van, csak 10 évvel ezelőttről) pedig sajnos kell hozzá, mert különben nagyon lassú lenne a dolog. Idáig ami bevált: banán, alma, meggy, paradicsom. Ami nem vált be: málna, sárgadinnye, sárgabarack. Ti aszaltok? Ha igen, hogyan? És mit?

3 megjegyzés:

Gabriella írta...

Szia!
Nálunk a szüleim aszaltak szilvát a kertben lévő fákról igen egyszerűen. Kiterítették a kb. 100 fokos padláson, és naponta-kétnaponta megforgatták. Ez a módszer is bevált, csak egy szigetelés nélküli padlás kell hozzá. :)
G.

Fanni írta...

aszalt sütőtök!
egy ovis anyuka kínált meg vele, finom is volt és gyönyörű: krumplihámozóval vékonyra szelt nyers szeleteket rakott az aszalóba.
fanni

mamazon mama írta...

Hú ez a sütőtök nagyon jól hangzik!

Szilva ügyben pedig: nekünk még soha nem sikerült, lehet, hogy tényleg padlás kell hozzá?