Miután életem párja minden fontos kapcsolata felhasználásával megszerezte az idei év utolsó meggy termését a Lehel piacon, megkezdődött nálunk az aszalószezon. Elsőként 10 kiló meggyet aszaltunk, amiből 4 befőttesüveg aszalt meggy jött ki, ami bár kevésnek tűnik, a 2 gyereknek a téli szezonban elegendő uzsonnára, ebéd utáni édességre, nasira. Aszalógép (
nekünk kb. ilyen van, csak 10 évvel ezelőttről) pedig sajnos kell hozzá, mert különben nagyon lassú lenne a dolog. Idáig ami bevált: banán, alma, meggy, paradicsom. Ami nem vált be: málna, sárgadinnye, sárgabarack. Ti aszaltok? Ha igen, hogyan? És mit?
3 megjegyzés:
Szia!
Nálunk a szüleim aszaltak szilvát a kertben lévő fákról igen egyszerűen. Kiterítették a kb. 100 fokos padláson, és naponta-kétnaponta megforgatták. Ez a módszer is bevált, csak egy szigetelés nélküli padlás kell hozzá. :)
G.
aszalt sütőtök!
egy ovis anyuka kínált meg vele, finom is volt és gyönyörű: krumplihámozóval vékonyra szelt nyers szeleteket rakott az aszalóba.
fanni
Hú ez a sütőtök nagyon jól hangzik!
Szilva ügyben pedig: nekünk még soha nem sikerült, lehet, hogy tényleg padlás kell hozzá?
Megjegyzés küldése