2009. augusztus 31., hétfő

Iskolavárás II.

Mami, még el sem kezdtük, máris ideges vagy - hallom kisnagylány vékony hangját, miközben a fiúk mindent sejtően lelépnek focizni. Nem tudom ki hogy van ezzel, de a füzetek és könyvek bekötése közben egyszerűen nem tudok uralkodni magamon. Pont úgy, mint szabás közben. Lehet, hogy az olló teszi, majd ha lesz egy kis időm, elmélázom rajta, hogy mi lehet az összefüggés (de úristen, tavaly pont ugyanezt írtam). Időm viszont nincs, hasít az év kezdése, a logisztikai szervezések, és a holnap reggeli csörgőóra. Kisnagylány viszont boldog, már nincs olyan szomszéd, aki nem tudná pontosan, hogy másodikos lesz. Kreativitását máris elővette, a legolcsóbb 20 forintos füzeteket kérte, mert ő akarta "megdizájnolni". Az eredmény fent látható (a legviccesebb a nyelvtan, mert fogalma sincs, hogy mi az, de hosszú magyarázkodásomból az írásjeleket gyorsan leskiccelte:)

Mindenkinek kellemes óvoda és iskolakezdést!

2 megjegyzés:

muzsi írta...

Nagyon kreatív! Nekem eszembe sem jutott, igaz, nem is tudom, mit kéne a füzetekre írni, csak olyan listám van, hogy 3 vonalas füzet, 2 négyzetrácsos... stb.
És izgulunk, hát hogyne, mert a mi legnagyobbikunk elsős lesz, nagy a váltás. Az 5 órás szopi után vissza sem tudtam aludni. Én vagyok itt a legnagyobb gyerek :)))

Monika írta...

De ügyes a Nagylány!!!!!:)
Ó,hát más is van rajtam kívül aki ideges lesz a könyvbekötésektől és a varrástól,főleg a szabástól?????
Szia sorstárs!Már én is sokat gondolkodtam azon,hogy miért van ez,de valószínűleg a gyakorlat hiánya.Márminthogy egy évben 1x kötünk könyveket,füzeteket,és én ritkán varrok.
de már tavaly leérettségizett a Harmadik gyerekem is,így VÉGE annak a fejezetnek!!!!:)