2009. augusztus 16., vasárnap

Tiszaörvény, Tisza-tó

Az egész úgy kezdődött, hogy megkaptuk dédipapa 50 éves NSZK sátrát, aminek az előterébe a legenda szerint egy Wartburg is befér.

Ezen kívül volt egy betartatlan ígéretünk még tavaly nyárról, hogy elmegyünk sátorozni. Hosszas keresgélés után a Tisza-tó mellett döntöttünk, és még hosszasabb készülődés után útnak indultunk...
... választásunk Tiszaörvényre esett, mert azt hallottuk, hogy ez kevésbé "felkapott", csendes hely, romantikus és kedves. A Kormorán-kikötő pedig pont megfelelni látszott az igényünknek. Sátrazni is lehet, vízparton, és még egyéb nyalánságok. A sátrat hosszas küzdelmek után felvertük, amikor bágyadt nagykislányra pillantottuk, és rögtön tudtuk, itt valami nem stimmel. Akkor persze az is eszembe jutott, hogy az összes gyógyszer otthon maradt, a bejárati ajtó mellett, de hát ez persze ott nem segített. Irány a patika, lázmérő, orvosság, stb. A láz estére 39,1, ez persze visszavetettek sátorozó kedvünket. A kemping recepcióján rendkívül segítőkészek voltak, hosszas tanácskozás után egy közeli panzióban foglaltak nekünk egy 2 ágyas szobát, kitaláltuk, hogy a lányok panzióznak, a fiúk kempingeznek . . .

. . . csakhamar azonban mind a négyen egy szobában találtuk magunkat, a sátrat gyorsan lebontottuk, a gázfőzőt a szobánk erkélyére állítottuk, és megkezdtük a nyaralást . . .

. . . nagykislány szerencsére hamar gyógyult, és 1-2 nap múlva már a lányok is csatlakoztak a családi felderítő csapathoz. Rengeteg gyönyörű dolgot láttunk. Ami kihagyhatatlan, az a Tiszavirág Ártéri Sétaút, az eddig látott legromantikusabb tanösvény, amit valaha láttunk . . .

. . . a pecázás, ami garantált sikerhez vezet . . . persze mindig visszadobtuk a halakat, de tényleg . . .
. . . a rengeteg zöld ladik, a sok horgász, és a vizi élet . . .

. . . a Tisza belülről, egészen közelről . . .

. . .a motorcsónak bérlés, amikor papa igazi Kapitány, kisnagyfiú igazi Matróz, a lányok pedig igazán sikoltozhatnak . . .

. . . és a végén a "luxus" hajón az áldomás a nehezen induló, de nagyon jól sikerült nyaralásra.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Great post, I am almost 100% in agreement with you