2010. március 15., hétfő

Kalocsa és környéke

Sok látnivalót rejteget magában. Szokás szerint az utolsó pillanatban döntöttünk, hogy MÉGIS utazunk. Kalocsa körülbelül úgy jött, hogy szeretjük a paprikát, és ott van paprikamúzeum. Namost az e legkevésbé érdekes Kalocsában és környékében. Mert Kalocsa édes, rendezett, szép és gyerektempóban is körbeügethető. A Paprikamúzeumon kívül sajnos minden egyéb múzeum zárva volt, de hát minek is kinyitni egy háromnapos ünnepen . . . kárpótolt viszont a kalocsai kedvesség, ami lépten-nyomon szembejött, és a sok finom süti a cukrászdákban. Helyi édesség a mákos lötyi, isteni (beáztatott kalács, mákkal megszórva, vaniliaöntettel, tejszínhabbal, mandulával), nem szabad kihagyni!

A környéken érdekes, bár kicsit masszív kaland a Keceli Hadtörténeti Park, gyerekeknek mindenképp érdemes látni, mik is vonultak a háborúk idején.


Szívmelengetőbb a Petőfi emlékház Kiskőrösön, ami egy másodikosnak Március 15.-én maga volt a gyönyör. Éhező vándoroknak pedidg NAGYON tudjuk ajánlani az Akasztói Halascsárdát, ami egyben horgászparadicsom, játszótér, profin, szépen ahogy kell. Szóval megint nem csalódtunk kis hazánkban, érdemes elindulni.

(bocs a képek minősége mobil, hiszem a család összes 3 darab fényképezőgépe otthon maradt, mert mindannyian biztosak voltunk benne, hogy a másik visz . . . ja meg ugye már említettem, hogy az utolsó pillanatban . . . )

Nincsenek megjegyzések: