2010. március 29., hétfő

Kedvenc könyveim - mostanában

Először is kaptam egy saját bejáratú könyvespolcot - igaz, miniatűr, de ha belegondolok, hogy ez az összes könyv idáig az éjjeliszekrényemen lakott, egymás tetején, igazán nagy haladás ez is . Viszont mindegyik olyan közel áll a szívemhez, hogy nem tudtam volna őket száműzni a nagy könyespolcra, ami tényleg nagy.

Gondoltam, akkor már megosztom, miket is olvasok mostanság. Sőt, azt is gondoltam, hogy mivel több könyv angolul van, megosztom értékesebb tartalmát veletek, kedves blog olvasók.

Mostanság szépirodalmat keveset, de ha a krimit lehet annak nevezni, akkor sokat olvasok. Kedvencem a rabbis sorozat, amit az Ulpius adott ki. És hát be kell, hogy valljam, hogy kicsit rá vagyok "gyógyulva" az amerikai homeschooling mozgalom könyveire. Ami az első nagy hatást tette rám, az az "Everyday Blessingg: The Inner Work of Mindful Parenting". Hogy pontosan miről szól a könyv, meg nem tudom mondani, csak azt, ami számomra a lényege volt: ne rohanj - mint szülő, hanem éld meg a szülőség minden egyes pillanatát. Lehetnek ezek a jó pillanatok, de a rosszak is. Tehát ha a gyerek ordít a szupermaretben, az is a szülőség egyik pillanata. Őrültségnek hangzik, de nekem tetszik. Néha előveszem, felnyitom bárhol, hogy ne felejtsem el.

Hát ilyeneket olvasok mostanában.

2 megjegyzés:

pdng írta...

es a fu dalol bejon?

Mamazon írta...

azt még nem olvastam :)