2012. január 25., szerda

Babasapka gyűjtés

 (Forrás: http://momomushy.blogspot.com)

Talán ti is láttátok a Facebookon a SOTE 1 egyik ápolónőjének felhívását, hogy sapkákat, bodykat gyűjtenek a náluk működő koraszülött osztályra. Mivel a blog világban annyi de annyi kreatív embert látok magam körül, arra gondoltam, csináljunk kissapkákat, ki kössön, ki varrjon. Azt hiszem nincs az a mennyiség, amit ne tudnának akár a SOTE akár más gyerekkórház dolgozói használni. Én vállalom, hogy ha eljuttatjátok hozzám a sapikat, és eljuttatom nekik február közepén. Így kb. 1 hónapunk van, hogy összehozzuk a munkákat. Személyesen Budapesten a Mamazóna Bababoltba hozhatjátok, postán is ugyanide (de ezzel még egy hetet várjatok, mert nincs postaládánk :))


Mamazóna Bababolt
Budapest 1136
Tátra u. 28.

Ha kérdésetek van, vagy szabásmintátok, ide írjatok: info@mamazon.hu

A részletek:
- pamut sapka (varrt vagy kötött)
- fejkörméret 22cm - 32 cm

Akinek gondot okoz a szabásminta, kerestem pár példát. Sajnos csak angolul találtam elsőre, de ha valaki tud szabásmintát küldeni, azt megköszönném. Szintén ilyen méretben egy kötés leírás is jól jönne!



http://tiedyedivadesigns.blogspot.com/2011/02/free-baby-knot-hat-pattern-and-tutorial.html

http://www.make-your-own-baby-stuff.com/infant-cap.html

 http://shecreatesitall.com/Baby-Toddler-Knot-Head-Hats.html

12 megjegyzés:

Kicsoda írta...

en egy blogon lattam es en is!!!! nekem is a meretezessel van gondom:-( sapi meg csak-csak de kertek ruhacskat, zsakot, na arrol fogalmam sincs. Az tok jo, ha hozzad az uzletbe be lehet adni!!

Mamazon írta...

hát igen, én is erre gondoltam, hogy sapkával nem tévedhetünk nagyot - mit fogsz csinálni?

Kicsoda írta...

szerintem az also linket, de dupla, vekony pamutbol, hogy varras ne legyen belul, meg picit vastagabbol egyretegut.
es erre pl TOKELETES a vagotalp/korkes, mert egyszerre 3-4 db-ot siman ki tudok szabni:-) all a meghivas, barmikor johetsz!!!

lido írta...

van 2 kész kissapkám, további 2-t meg csak össze kell varrni, maradék anyagból csináltam, hogy majd csak jó lesz valamire, hát tessék. Nagyon örülök!

Zsuzsa írta...

Szia, a Kötős-horgolós facebook csoport is nagyon lelkes. Mi megkérdeztük, szívesen fogadnak babazsákokat 44-es mérettől és takarókat is. Ami fontos ne legyen gyapjú, mert az kisülést okozhat. Mi többnyire pamuttal dolgozunk, mert azt lehet mosni és nem kell vasalni. Egy angol/amerikai oldal ízt írja a, sápad babácskák nagyon rosszul néznek ki kékben,lilában....Mi febr. 11-ig gyűjtjük. Ti meddig?

Mamazon írta...

@Kicsoda: Nahát ez kecsegtető ajánlat :)

Mamazon írta...

@lido: az a szuper, várjuk!!!

Mamazon írta...

@Zsuzsa: Köszi az infókat, mi is február közepét tűztük ki. Akkor én is szórom az információt, hogy nálatok is vannak lelkes tagok :)

Katalin írta...

Bár Zsuzsához bejelentkeztem ismeretlenül is: kötök kis sapkákat , de a Tátra u. nagyon közel van hozzám, ezért valószínű, beviszem oda, hozzátok a boltba, jövőp héten valamikor...


várjatok meg:))

Katalin írta...

na tessék a cica rúgja meg, persze, hogy elkapkodtam, Panyi Zsuzsiék még közelebb vannak,
vissza az egész
ej de szégyellem


na mindegy. majd csak benézek a bababoltba is (legfeljebb nem viszek, hanem hozok:))))))

Zsuzsa írta...

Helo, a mi kis kötős-horgolós csoportunk most szombaton gyűjti össze a munkáinkat, jövő héten visszük el a több raklapnyi sapkát, babazsákot, takarót, kesztyűt, cipőcskét...nekik :-) Reméljük, tudunk segíteni több kórháznak is! Ezt olvastátok? http://emberavizben.blog.hu/2012/01/24/fura_segelyakcio
"Kedves segítők! Felhívásunk lavinát indított. További 3 kórház jelentkezett hogy nekik is kellene segítség. Mivel úgy néz ki hogy a mi ruhatárunk megtelik (azokra még számítunk akikkel eddig beszéltünk) így szeretnénk nekik is segíteni. Ha van kedvetek, lehetőségetek más kisbabáknak is segíteni szívesen várjuk leveleiteket. A kapcsolat tartók nevét privátban tudom küldeni, illetve két kórházba személyesen is el tudjuk juttatni a dolgokat. A három kórház: SE.II. Női klinika, Szent János kórház és a Pécsi koraszülött intenzív. Nagyon köszönjük hogy gondoltok a picikre!"

Zsuzsa írta...

Legfrissebb infó (2012. február 20. hétfő, 15:18)
http://www.koraszulott.com/kore/ruhagyjtes.html