2008. március 14., péntek

Zsázsa

Divatba jött nálunk a zsázsa. Egyszerre két helyről is támadott minket, így kénytelenek voltunk befogadni. Egyrészt Dániában ettünk sokszor, mert az egyik híresneves dán nemzeti szendvics (más néven smorrebrod), a füstölt sonkát szendvics zsázsával a tetején . Ugyankkor az egyik általános iskolás nyílt napon zsázsát ültettek a gyerekek, mert az okos tanítónénik (szimpatikusak is egyben) tudták, hogy a zsázsa a leggyorsabban növő növény. Őrületes siker minden gyereknek a zsázsaültetés, azt hiszem bátran mondhatom, hogy sutba a babcsíráztatással. Végy tehát zsázsamagot bármely kertészeti boltban (khm, tudom, könnyű mondani), szórjátok bele egy kis földbe a gyerek(ek)kel, és 3 nap múlva, a fenti képen látható nagyságra fog nőni. Még három nap, és rá lehet rakni a vajaskenyérre. Íze kicsit mint a tormáé, inkább azt mondanám, hogy meg lehet szokni az ízét. De nem is ez a lényeg, hanema szüretelés. További ismertető a zsázsáról Bálintgazdától itt. Jó termesztést, és nyugalmas hétvégét mindenkinek!


Nincsenek megjegyzések: