2008. május 29., csütörtök

Házi könyvtár

Jó élményem volt a minap a helyi gyerekkönytárban. Az eddigi 8 könyv helyett - amit mindig nehéz volt kiválasztani - szóltak a könytárosnénik, hogy hát miért nem vesz ki mind a két gyerek 8-at, hiszen a kicsit is be lehet már iratni, sőt adnak ajándékot neki, mint első könytárosnak, sőt akkor már a nővérkéje is kapjon, hogy ne szomorkodjon. Szóval sok-sok ajándékkal, és 16 könyvel léptünk ki a forró kánikulában az utcára. És ez jó volt . . . Azóta pedig ismét olvasunk, illetve ismét sokat olvasunk. Viszont annyira paramama lettem, hogy 16 könyv a nyár folyamán teljesen elvész a lakásban, a nyaraláskor és egyébként is, hogy nyitottam egy házi könyvtár-kosarat, és szigorúan vissza kell rakni oda a könyveket. Beszámolok, hogy hány napig bírjuk. Addig is kellemes és sok olvasással teli hétvégét minden kedves olvasónak!

4 megjegyzés:

Eszter írta...

ez is milyen jó ötlet.

Mamazon írta...

és még mindig rendben vannak!!!

parksarok írta...

Nálunk is ez vált be. Könyvtári könyvek polca. Nálunk három gyermek van beiratva, és a rendszer úgy fenntartható a rendszer, hogy ha hazajövök, a naptárba beírom a lejárat dátumát. Kp.K,H2- ez például azt jelenti, hogy a központiban a hanna kártyáján lejár két könyv.Merthogy van a KisKönyvtár is a közelben, az a: Kisk. Továbbá az ajtófélfában van egy szög, és arra rászúrom a kinyomtatott cetlit, így ha elveszett vagyok utána tudok nézni, melyik is az a két könyv. A szög nem gyerekmagasságban van.
További részletek, ha esetleg bonyolítani akarod/vagy egyszerüsíteni az életedet: hogy a központiban kiskönyvtárit nem tudnak hosszabbítani, és viszont.
A központiban minden ősszel van egy megbocsájtás napja, mikor szemet hunynak minden tartozás felett, csak hozd vissza...
A türelmi időben is lehet hosszabbítani(lejárat napja utáni 5 nap)de csak telefonon, vagy személyesen, interneten nem.

Mamazon írta...

hűha mennyi hasznos infó, ezt most akkor szép lassan újra elolvasom :)