2008. május 29., csütörtök

Házi könyvtár

Jó élményem volt a minap a helyi gyerekkönytárban. Az eddigi 8 könyv helyett - amit mindig nehéz volt kiválasztani - szóltak a könytárosnénik, hogy hát miért nem vesz ki mind a két gyerek 8-at, hiszen a kicsit is be lehet már iratni, sőt adnak ajándékot neki, mint első könytárosnak, sőt akkor már a nővérkéje is kapjon, hogy ne szomorkodjon. Szóval sok-sok ajándékkal, és 16 könyvel léptünk ki a forró kánikulában az utcára. És ez jó volt . . . Azóta pedig ismét olvasunk, illetve ismét sokat olvasunk. Viszont annyira paramama lettem, hogy 16 könyv a nyár folyamán teljesen elvész a lakásban, a nyaraláskor és egyébként is, hogy nyitottam egy házi könyvtár-kosarat, és szigorúan vissza kell rakni oda a könyveket. Beszámolok, hogy hány napig bírjuk. Addig is kellemes és sok olvasással teli hétvégét minden kedves olvasónak!

4 megjegyzés:

Eszter írta...

ez is milyen jó ötlet.

mamazon mama írta...

és még mindig rendben vannak!!!

Fanni írta...

Nálunk is ez vált be. Könyvtári könyvek polca. Nálunk három gyermek van beiratva, és a rendszer úgy fenntartható a rendszer, hogy ha hazajövök, a naptárba beírom a lejárat dátumát. Kp.K,H2- ez például azt jelenti, hogy a központiban a hanna kártyáján lejár két könyv.Merthogy van a KisKönyvtár is a közelben, az a: Kisk. Továbbá az ajtófélfában van egy szög, és arra rászúrom a kinyomtatott cetlit, így ha elveszett vagyok utána tudok nézni, melyik is az a két könyv. A szög nem gyerekmagasságban van.
További részletek, ha esetleg bonyolítani akarod/vagy egyszerüsíteni az életedet: hogy a központiban kiskönyvtárit nem tudnak hosszabbítani, és viszont.
A központiban minden ősszel van egy megbocsájtás napja, mikor szemet hunynak minden tartozás felett, csak hozd vissza...
A türelmi időben is lehet hosszabbítani(lejárat napja utáni 5 nap)de csak telefonon, vagy személyesen, interneten nem.

mamazon mama írta...

hűha mennyi hasznos infó, ezt most akkor szép lassan újra elolvasom :)