2008. május 27., kedd

Epres lepény - szezon


Hagyomány a nagycsaládban: úgy hívjuk, hogy tízhúszharminc. És ezáltal nem lehet elfelejteni a receptjét sem. Lefényképezni az eredményt nem tudtam, mert a hétvégén 3 tepsi (!) fogyott belőle el percek alatt.
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás sárgája
Ezt összekeverjük, és kikent tepsibe rakjuk. 20 percig sütjük, hogy aranybarna legyen. Ezután kivesszük a tepsiből, és rárakjuk a második emeletet, amivel még 20 percet sütjük.
  • Eper
  • Cukor
  • 2 tojás fehérje felverve

17 megjegyzés:

Névtelen írta...

Húú, ez nagyon jól hangzik és nem is olyan bonyolult. Ki fogjuk próbálni!

kandiscukor írta...

Szia,

hány fokon sütjük? És a második réteghez is össze kell keverni a hozzávalókat?
köszi

mamazon mama írta...

175fok, és a második réteget szép finoman kell ráhelyezni: először az epret, egy kis cukorral, és rá a felvert tojásfehérjét. És ugyanaz a hőfok.

kandiscukor írta...

köszönöm, ha minden jól megy, még ma kipróbáljuk!

Ági meg az angyalai írta...

Mekkora tepsibe?

Anikó Szalai-Garbacz írta...

Szia! Mennyi tojásfehérjét szoktál a tetejére tenni egy közepes méretű tepsiben,ellepje az epreket?

bazsuzsa írta...

a laphoz nem kell tej? eleg kemeny lett...

Névtelen írta...

Ha a lap sütése után kiveszem a tepsiből ,hogy sütőm rá a felső réteget?????

Névtelen írta...

Szerintem nem a tepsiből kell kivenni, hanem a tepsit a sütőből... Úgy rá az epret a felvert tojásfehérjével... Szerintem

Névtelen írta...

Azt szeretném kérdezni, hogy tortagormában is elkészíthető ez a finomság? Előre is köszönöm a választ:)

Névtelen írta...

nem akármilyen hozzászólások!!

Dennis Haeke írta...

Szia,
Ma kipróbáltam a lepényt, de nem igazán kelt meg úgy ahogy a képen van. Az mitöl lehet???? Omlós, linzeres lett a alja....
köszi

Névtelen írta...

Nos, nekem nem igazán sikerült a süti: a tésztája morzsálódik, a tojásfehérje pedig mint a szivacs, úgy rásült. Az íze nem rossz - a "szivacstól" eltekintve...

Névtelen írta...

Váóóó! Ezek a megjegyzések...vissza olvastam a hozzávalókat a megjegyzések olvasása után de hol szerepel, hogy keleszteni kell??? Hol szerepel az élesztő szó a hozzá valókból? XD De ez a megjegyzés viszi a pálmát:"Ha a lap sütése után kiveszem a tepsiből ,hogy sütőm rá a felső réteget?????"
Pedig elég egyszerű recept... :)

Névtelen írta...

Konyha Tündèrek!

Csibebölcsis írta...

Én egy átlagos kerek tortaformába tettem a tésztát, a tetejére fél kg epret vágtam darabokra, és 5 azaz 5 tojás fehérjét használtam fel, mert először 3at tettem rá, az alig-alig fedte be, én pedig úgy képzeltem, ez egy jó habos süti kéne, hogy legyen, ezért még kettő ráment és milyen szép lett!

Névtelen írta...

Nem azért, de elég hevenyészett recept. A tepsi méretét nem ártana tudni például.
Ettől függetlenül kipróbálom, és az eddig leírtakból okulva kis méretű tepsiben.