2009. január 28., szerda

Amerikai palacsinta

Nálunk minden vasárnap reggel palacsinta van, méghozzá amerikai. Nyáron is . . .

és télen is . . .
Az elkészítése pofonegyszerű, azt hiszem az elmúlt 10 év alatt egyszer sem rontottuk el. Miszerint a hozzávalók:
  • 2 pohár liszt
  • 1,5 pohár tej
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál olvasztott vaj
  • 2-3 kávéskanál sütőpor
  • csipet só

Az elkészítése pedig: Először összekeverjük a hozzávalókat, amíg egyenletes állagú nem lesz. Egyébként az állaga sokkal vastagabb lesz, mint amit megszoktunk, merthogy ez amerikai palacsinta. Utána vajas serpenyőben megsütjük (kb. 3 fér egy serpenyőbe). Sütés után lehet enni juharsziruppal, eperrel-tejszínhabbal, nutellával, de magában is nagyon finom.

Este a maradékra reszelt sajtot szoktunk rakni, és megsütjük a sütőben. Ez nálunk a vasárnap esti maradék . . .

5 megjegyzés:

Kicsoda írta...

Ez tok jo, ma a masodik amerikai palacsinta post:-)
szoval en egy (tobb) autentikus baratomtol meg egy pancake house-os nenitol kerdeztem a tuti receptet es mindben volt buttermilk, ami szerintem az iro. Savanykas es nem jugurt/kefir. En felesben hasznaltam a tejjel es akkor szodabikarbona kell egy kicsi hozza.
A sos az erdekes, ki fogom probalni, bar gyanakszom, hogy egyedul eszem majd meg;-) Nalunk a verhetetlen, meg az amerikaiak is nagy dicseretek kozt ettek, amikor a tesztaba csokidarabok kerulnek.

Ági írta...

Na ez megint olyasmi, amit érdemes eltanulni tőled.
Még azt áruld el mi az a vajas serpenyő, mitől lesz ilyen kis formás kerek..ez valami spéci kis sütő vagy ha a nagy serpenyőbe csurgatom, ilyen alakú lesz az enyém is? Szóval a sütést ha kifejtenéd részletesebben (itt szoktam rontani), megköszönném.

Ágnes

Anita írta...

Most készítettem, köszönöm a receptet. Kicsit több lett, mint ami elfogyott, de tettem néhány közepébe sonkát, a tetejére meg sajtot és úgy is isteni lett.

Anita

Ági írta...

Holnap vasárnap. Én is kipróbálnám a receptet de még mindig nem tudom hogyan, miben kell kisütni. Kérlek szépen válaszolj nekem!
Köszönöm,
Ágnes

Mamazon írta...

Szóval a sütés: igen, egyszerűen bele a sima palacsintasütőbe, vagy teflonba, ki hogy hívja, lehet egy kicsit előtte megvajazni, de ha jó a teflon, akkor nem is kell. Nem fog szétterülni, úgyhogy kicsi köröket fog formálni, ebből 3-4 darab is kijön egyszerre. Aztán megfordítani, és kész. Drukkolok!