2009. november 5., csütörtök

Csicsóka leves - csicsóka chips

A legújabb nagy kedvencünk, a csicsóka. Ez egy olyan zöldség, mint a krumpli, csak éppen van egy érdekes, egyedi édeskés íze. Meg kell találni azonban a csicsóka helyét a konyhában :: húslevesben szerintem elviselhetetlen, de én a fehérrépát is kiturkálom (még jó, hogy a gyerekeim nem olvassák a blogot). Ott van viszont a csicsóka krémleves, rajta csicsóka chips, vagy urambocsá csicsóka chips magában (olajban kisütve), ez mindkettő maga a mennyország. Aki a hétvégén beesik hozzánk, ezzel fogjuk táplálni :) aki pedig nem, az süssön magának csicsókát, és rágcsálja, azon kívül, hogy finom, biztosan nagyon egészséges is. A titok: vékonyra nagyon vékonyra kell vágni és forró nagyon forró olajban mint a krumplit kisütni.

1 megjegyzés:

Rilla írta...

Végre valaki aki szereti a csicsókát! Jajj de jó!
Én uborka gyalun szeletelem le és sütöm ki rogósra, mindenféle mártogatóssal kedvence a családnak. Pogácsában próbáltad már? Nálunk az is nagy kedvenc.