2009. november 17., kedd

A műanyag dicsőségére

Nem hittem a szememnek, amikor a Design Sponge-on megláttam ezt a kis terítőt, amit nylonzacsikból horgoltak. Hiszen nekünk van egy pont ilyen stílusú táskánk, ami kb. a hetvenes évek óta lóg anyukámék előszobájában, benne sapkák-sálak-kesztyűk. A táskát a dédnagymamám kötötte, tejes zacskókból, amiket (gondolom) csíkokra vágott. Ő már akkor rájött az újrahasznosítás titkára, de azt még nem sejtette, hogy 2009-ben ez egy óriási divat lesz.

Lehet, hogy megvan a karácsonyi ajándék? Csak tudnám, hogya nylon csíkokat ha összekötöm, ott akkor mindig lesz egy csomó??? És ez itt a képen miért nem látszik? Help!

9 megjegyzés:

Kicsoda írta...

ha megnezed az eredetit http://www.creativejewishmom.com/ kicsit nehezen de talan latni hogy a zacskobol zart koroket vag le es egymasba fuzi, ezert nincs csomo.

vadcic írta...

Nagymamám is halomba horgolta a tejes zacsikat anno,kis lábtörlő és még ki tudja mi lett belőle...
Szerintem a csomókat,mint a horgolásnál egyébként-a munka hátoldalára kell vezetni,vagy a táska belsejébe,rövidre vágni,esetleg kicsit összeolvasztani,akkor tuti nem bomlik ki.

Edina írta...

Mifelénk is csináltak tejes zsacskóból lábtörlőt és eladták a piacon a nénikék:)

Mamazon írta...

Kicsoda

Tényleg, nem is láttam ezt az oldalt, köszi!

Vadcic

És nektek is megvannak még ezek az időtálló darabok?


Edina

És ma szerintem ez lenne a legmenőbb egy dizájn boltban.

Unknown írta...

összeolvasztani?

gmx írta...

A toldásnál mindkét szál végébe vágni kell egy kis lukat, mint egy gombluk.
Egyiken áthúzod a másikat, és aztán a toldó szál saját hurkán a szál másik végét is.
Nem tudom, követhető-e.

anyahajó írta...

Nálunk is voltak, lábtörlő, szőnyeg a strapáltabb részekre, ahova kertből bejártak koszos cipővel. Sőt, nejlonharisnyából is! De magnókazetta szalagjából is horgolnak mostanság. Igazából mindenből, ami hosszú :D

Zsófi írta...

Egy zacskót fel lehet vágni úgy, hogy ne legyenek toldások:
- levágod a füleket és a hegesztett alját: kapsz egy hengert
- a hengert kisimítod és behajtod úgy, hogy kb 5 centi kilógjon a tetején
- bevagdosod olyan gyakran, amilyen vastag "fonalat" szeretnél (kb. 2-5 centinként) úgy, kogy az 5 centis kilógó részt nem vágod át. Ekkor van egy rojtos valamid.
- az 5 centis kilógókon átvágsz a másik sorba.
- feltekered a fonalat.

Amúgy a posztban linkelik az oldalt, és ott képekben is megmutatják.

A másik módszer szerint hurkokat vágsz és ezeket hurkolod össze. Nálam van egy link az oldalsávban a Polka Dot Pinapples-hez, ott van tutorial ehhez pólókkal.

Mamazon írta...

Hú hát most már nagyon profi leszek. Meg is kezdtem a nylonzacskók szisztematikus gyűjtését. És rájöttem, hogy mennyire más anyagból van mindegyik. Gondolom a vastag drágább típusú lesz nekem a jó. De óh de randa színe van szinte mindnek...