2009. február 3., kedd

Házi búza


Szép a tél, tényleg szép, de azért már egyöntetűen várjuk a tavaszt. Búzát ültettünk ezért. Most mondhatnám, hogy ez nálunk családi hagyomány, február elején búzát ültetünk, a gyerekek vidáman gondozzák, és közben tavaszi dalokat énekelünk. Az igazság azonban az, hogy egy kedves ismerősnél fedeztem fel a búzát, és úgy éreztem, nem élhetek búza nélkül. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a gyerekeket egyáltalán nem érdekelte a búzaültetés, se a locsolás, se a gyökerek nézegetése. Az igazsághoz még az is hozzátartozik, hogy egy kicsit be is penészedett a föld teteje. De tényleg ki mondta, hogy mindenkinek szeretnie kell az ÉN tavaszváró búzámat? Mindenesetre anyukák és apukák, tudom ajánlani, reggel tényleg nagyon jó érzés ülni a konyhában álmatagon, gőzölgő kávéval a kézben, és merengeni azon, hogy előző reggel óta mennyit nőtt a házi-búza. (Ja és a gyógyszerek? Hát nem sikerült minden bacit kipusztítani...)

7 megjegyzés:

Monika írta...

Nagyon kedves volt ez a bejegyzésed,örömmel olvastam.:)
Nekem is búzát kell ültetnem!!!:)
Én felhoztam a pincéből a tavaly tavasszal vett aprófejű kis íriszemet,ami kihajtott szegény kínjában.Talán virágot is hoz.Talán.De jó nézegetni a zöldelését.:)

Monika írta...

Ja,igen.Én is beteg vagyok....Közepesen "súlyos".

Ági írta...

No és ki mondta hogy csak Luca napján lehet búzát ültetni? Igazad van. Annyira szép zöld színt produkál, ráadásul igen rövid idő alatt, azaz látványosan, hogy miért is ne lehetne gyakrabban ültetgetni, locsolgatni, gyönyörködni benne.
Aranyos volt nagyon.

ps. köszönöm a sütéssel kapcsolatos instrukciókat. Sikerrel jártam.

Névtelen írta...

nagyon szép lett, sajnos az enyém már pusztulófélben..:((
anita

Zsuzsa írta...

Jót nevettem, nálunk is hasonlóan zajlanak ezek a dolgok. Mindenesetre vonzó, még ma elültetjük:)

vadjutka írta...

és ebből lesz egy miniatűr zsemle? ;-)

mukihead írta...

És ha minikertként értelmezed egy nagyobb tálban. Néha ollóval lenyírod, remek fészek a húsvéti nyúl hímestojásainak.