- 1 kg liszt,
- 2 db tojás,
- 10 dkg cukor,
- 2 dkg élesztő tejben megfuttatva,
- csapott kávéskanál só,
- 5 dl tej,
- 10 dkg evőkanál olvasztott vaj.
Ezt szépen összedolgozzuk, lesz belőle tészta:
- Közben tüzet rakunk, és megvárjuk, míg parázs lesz belőle. Parázs kell majd jócskán.
- Kell keresni egy vaskos és hosszú és egyenes és nem göcsörtös fát, ez lesz a kürtős kalács sütő fa sok-sok évig. Ezért tehát nem szabad ezt a dolgot elkapkodni. Ha megvan, nyert ügyünk van.
- Beolajozzuk szabad kézzel, és rátekerjük a kelt tésztából gyúrt kis kígyót.
- Rálapogatjuk, és beleforgatjuk kristálycukorba
- Parázs fölé rakjuk, és kb 15 percig lassan forgatjuk
- VIGYÁZAT, SOK KELL BELŐLE :)
3 megjegyzés:
Szia, mennyit kell a tésztát keleszteni?
Elvileg 2 órát, de mi én a második adagot, mivel nagy volt az éhség, fél óráig kelesztettük csak, viszont a tűz mellett, így hamar megnőtt.
Ez profi munka és a kisérő szöveg is az. Mi csak bohockodunk ehhöz képest itt. www.kurtoskalacshungary.hu
Megjegyzés küldése