2008. november 25., kedd

Amit mostanában olvasunk

Van a mi kis családunkban egy olyan szokás, hogy a téli ünnepek idején a szűk kis családban csak könyveket szoktunk egymásnak adni. Így a vásárlás már régóta elég egyszerű, elég egy jó kis könyvesboltba (pl. a Pagonyba) besétálni, és mindent egy helyen letudni. Így jutott eszembe, hogy megosztom, mostanában miket olvasunk, hátha másoknak is ötletet adunk.

Annyira de annyira vicces ez a könyv, hogy nem lehet abbahagyni. És a Lánchídon együtt kiabáljuk "Marha" "Nem oroszlán" (ezt azt hiszem, csak az érti, aki már rajongó :)

Kisnagylány örök kedvence az Álomcirkusz, egy igazi "love story". Szegedi Katalin olyan varázslatos mesevilágot képes varázsolni, ami számomra minden Disneyt felülmúl. Azért lehet találgatni, hogy kisnagylány elsőként melyik polchoz szalad a könyvtárban?

A kis Nicolas olvasása közben legalább úgy érezzük, hogy nem lógunk ki a hülyeségeinkkel, és mindennapi zörrenésekkel az átlagból. Ja és ez is olyan vicces, hogy hangosan tudunk rajta családostuk kacagni. Elsősöknek kötelező (fel)olvasmány!

Nagykisfiú kedvence most, nagy örömünkre, hogy levált a autós és vonatos mesekönyvekről amit már fejből tudtunk mindannyian. Zsákos bácsi különösen izgalmas és érdekes, csak úgy, mint a saját gyerekkoromban.

És ti miket olvastok?

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pont most érkezett hírlevél a Pagonyból, hogy megjelent Szegedi Katalin új könyve. :)
Mi nagyon szeretjük Bálint Ágnes és Berg Judit könyveit. (Nálunk a nagyobbacska csak nemrég múlt három.)
Örülök, hogy ajánlottál könyveket, mert mi is minden alkalomra azt (is) veszünk.
Üdv, Dóri

Kicsoda írta...

A Pagony az nagyon jo, mar csak ugy magaban is, de a konyveket koszi, mert nalunk is ujitani kellene... A nagyobbiknal (5) sarkanyos, varazslos, lovagos konyvek mennek. Meg a minel nagyobb atlaszok, allatos konyvek. Fura mod a mese csak fejbol jo:-) de a Szegedi Katalin konyv nalam is a listan van.

N.Zsuzsi írta...

Ezekből több is a konyvlelo.hu oldalon 30% engedménnyel kapható jelenleg (most pakoltam ott tele a kosaramat, onnan tudom :))

Mamazon írta...

Zdora: mi is nagyon szeretjük Berg Juditot, köszi hogy szóltál, mert láttam, hogy megjelent új könyve.

Mamazon írta...

Kicsoda: szerintem is szuper hely a Pagony :)

Mamazon írta...

Zsuzsi: köszi, de én már megvettem mindent, most az egyszer, de nagyon büszke vagyok magamra, mindezt azért, mert tavaly minden könyv amit szerettem volna, elfogyott

panyizsuzsi írta...

Mi slágerünk:
Anna, Peti és Gergő
Pettson, bármelyik

Zelnice írta...

Mi már nagyobbacskák, de ekkorkának a Kisvakond és Janikovszky összes,Pán Péter(eredeti),Pöttyös Panni, Vízipók és a Sehány éves kislány mentek nagyon.Meg még egy pár :-)

Mamazon írta...

Panyizsuzsi: és a Pettson télapós? Annyira jó, hogy nem ad végső választ a kérdésre...

Mamazon írta...

Violini: Pán Pétert nem ismerjük, de adtál egy ötletet :)

Névtelen írta...

Pettson igen! mind, és a télapós is.
Mi szeretjük sok más közt a Lőrincz Judit Lívia: BALAMBÉR A BÁLNABORJÚ KALANDJAI TÁVOLI TENGEREKEN és a folytatás BALAMBÉR ÉS BONIFÁC
(én vagyok, aki ezt a blogot megvenné könyv formájában :)

Zelnice írta...

Az eredeti Pán Péter felnőtt szemmel kész horror,én utáltam olvasni :-(

Kicsoda írta...

Komolyan elment az eszem:-) mert nem jut eszembe a termeszetes kedvenc.... Lazar Ervin. A 2,5 eves csak ugy vihog a Domdodomon.
(arrol nem szolva, hogy ezt 20szorra en sem unom meg)