2008. november 10., hétfő

Királyrét-Kismaros erdei kisvasút - egy vonatos nap

Minden évben erre visz a dolgunk legalább egyszer. És ha már Börzsöny, akkor kisvasút (már amennyiben a társaságban van 10 éven aluli gyermek:) Egy igazi VONATOS nap pedig így néz ki nálunk: Indulás Nyugati pályaudvar, jegyváltás automatából, izgalom a tetőfokán. Leszállás Kismaroson, és egy röpke másfél órás várakozás a fajátszótéren az erdei vasút indulásáig. De nem csüggedünk, és mivel a gyomrok is korognak, a helyi kisboltban bevásárolunk szendvicsnek valót.

Döcögés (szó szerint), miközben leskelődés más emberek kertjeiben. A kisvonatban fával fűtött kályha, kellemes hangulat. Királyrét pedig király. Csúcsszuper fajátszótér, horgásztó és olyan büfé, ahol roppanós virsli és nosztalgia hamburger a menü.

Egy kör az őrületesen vicces hajtány pályán, majd pedig vonattal Kismaros, onnan vonattal Nyugati. Ha jól számolom, 160 percet töltöttünk vonaton, és kb. ennyit a friss levegőn. Mindenesetre este mindenki elégedett és megfelelően fáradt volt :)

4 megjegyzés:

Julcsi írta...

Nagyon szeretjük ezt a helyet és a vonatozást:-) /Van egy ismerősünk, aki még itt sem engedte a gyerekeinek, hogy felvegyenek egy botot a földröl.../

Mamazon írta...

Jujj

36évi írta...

Mi is sűrűn járunk oda, gyerekkoromban a szüleimmel minden évben voltunk legalább kétszer, az akkor oly közkedvelt pokrócos, rántotthusos, focizós verzióban. Imádtam... Akkor még hóvirágot is lehetett szedni. :)

viru írta...

Mi meg errefele lakunk, hehe... :)