2009. május 20., szerda

Mosódió

Ismeritek a mosódiót? Miután ma ezidáig 3 mosáson vagyok túl (egy sötét, egy világos, és egy ágynemű), amit a szelektív szennyestartónk segítségével nem kellett válogatnom, gondoltam, megér egy blogbejegyzést. A mosódió egyszerűen CSODÁLATOS. Most, tisztít, csak sajnos nem vasal. A használata is nagyon egyszerű, 2-3 mosódiót egy kis textil szütyőbe kell rakni, és be a ruhák közé. Ára jóval a mosószerek alatt, mi egy dobozt, kb. fél évig használunk (2400 ft). Illat nincs, de illatos olajakat lehet belerakni. (Mi nem szoktunk, mert fő ellenségünk az ekcéma, és nem tudom, hogyan reagál az illóolajokra.) Állítólag samponnak is jó, na ahhoz még nem vagyok elég merész :)

7 megjegyzés:

erika.vari@gmail.com írta...

Most készülök kipróbálni, mert a Múzeumok Majálisán kaptunk egy kis mintacsomagot. Kiváncsi vagyok, örülnék, ha beválna.

kökörcsin írta...

Két évig használtam mosódiót, én is bőrproblémák miatt kerestem a hagyományos mosószerek helyett más megoldást. Egy darabig remekül működött, de egy idő után elszürkültek a fehér ruhák, és az enyhe mosódió illat bevette magát a ruhákba, és olyan szaguk lett, mint amikor állni hagyja az ember a mosógépben a vizes ruhákat.(:

Zelnice írta...

Fehér ruhákra akkor megoldás lehet a mosószóda. mamazon,nektek nem volt a kökörcsinéhez hasonló problémátok?
Hol veszed?

Mamazon írta...

Én még csak kb. 3/4 éve használom, még nem figyeltem meg, hogy szürkül, de már többen mondták, úgyhogy biztos van benne valami. Ezért biztonság kedvéért 60 fokon mosom a fehéreket, egyenlőre tartják a színeket (az igaz, hogy nincs sok fehér ruhánk, kb. minden 5.-di mosás :)

viksi írta...

a mosódió állítólag nem tesz túl jót a mosógépnek, erről tud valaki valamit?

Mamazon írta...

Hűha, erről még nem hallottam. Mesélj.

Ledorka írta...

Én 6 éve használom. :) A sötét ruhák színét élénkíti, a fehérekhez viszont kell egy kis citromlé, hogy szépek maradjanak.
Lágyítja a vizet, ezért nemhogy ártana, de használ is a gépnek! Öblítő helyett ecetes vizet öntök bele, attól a nem létező vízkő is kioldódik, és még szebbek lesznek a színek. :)

Az viszont igaz, hogy nem jó sokáig benne hagyni a gépben a vizes ruhák között, mert fura szaga lesz. Általában azonnal kiteregetek, ha kész a mosás, de egy fél óra késés se jelent azért gondot. :)
Itt írtam is róla pár sort:
http://lidercke.blogspot.com/2009/04/mosok-tergetek-vasalok-mosok-teregetek.html