2009. május 8., péntek

Töltött tök és a társai - tavaszi ebéd

Hát akkor leírom, hogy hogy néz ki nálunk a tavaszi szezonindító ebéd:

Töltött tök:
1) a zsenge friss tököt kettévágom, belsejét kikaparom
2) hagymát pirítok, erre visszadobom a tök belsejét
3) hozzárakok a) darált húst b) juhtúrót c) paradicsomos rizst (vagy-vagy, ízlés szerint)
4) tejfölt a tetejébe
5) irány a sütő


Fokhagymás újkrumpli:

1) Újkrumpli héját lekaparom
2) Négyfelé vágom, kicsiket egyben hagyom
3) Rengeteg fokhagymát pucolok, gerizdeket egybehagyom
4) 1 egész csomag petrezselymet aprítok
5) Az egészet egyben egy teflon egyénybe rakom, olajon, sóval
6) Fedőt rá, és először kislángon, aztán nagylángon főzöm-sütöm, közben rázogatom, fedő végig rajta
7) Amikor égett szagot érzek (!) akkor van kész (tényleg)


Eper:

1) Epret megmosom
2) Úgysem marad, úgyhogy megyek a piacra



Kellemes, és finomságokkal teli hétvégét!

1 megjegyzés:

r- írta...

hat ennyi eperrel en el se jonnek a piacrol:)