
Tavaly az eperszezont
epres lepénnyel ünnepeltük. Most úgy érzem, ez a hétvége megérett az epres gombócra. Azoknak ajánlom tiszta szívvel, akik a szilvás gombócban pont a szilvát nem kedvelik (mint jómagam.) A gyúráshoz nagyon ajánlom befogni a gyermek munkaerőt . . .

. . . a recept pedig ősrégi, egyik kedvenc dédinktől származik . . . másik kedvenc nagymamánk jegyezte fel. . .

1. 4 krumpli (megfőzni, áttörni)
2. 12,5 túró (átnyomni)
3. 10 dkg margarin (a fenti receptben RÁMA, ez olyan mint az ÁPISZ:)
4. 2 tojás sárgája
5. 10 dkg liszt
6. pici só
7. gríz, (csak ha túl lágy)
A fenti hozzávalókból gombócokat formálunk, bele 1 szem epret és 1 szem kockacukrot nyomunk.
Forró vízben kifőzzük.
Vendéget nem hívunk.
Kellemes hétvégét!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése